Mineke Minderhoud

mineke Mineke Minderhoud werkte aanvankelijk in het Onderwijs en bij Schoolbegeleidingsdiensten, waar ze zowel de kinderen als de docenten en teams adviezen gaf voor verbetering en vernieuwing van onderwijssituaties. In 1995 ging ze zelf weer de werkvloer van het onderwijs op, om zo direct en daadwerkelijk te zoeken naar nieuwe wegen. Ze deed dat in het speciaal onderwijs voor jongeren met omgangs- en gedragsproblemen. Hier leerde ze nog beter mogelijkheden en grenzen van begeleiding kennen. Ze bleef zoeken naar grensverleggende activiteiten en juiste oplossingen voor deze groep jongeren. Sinds 2006 doet ze dat binnen haar eigen bedrijf.

Sinds 2001 maken het Systemisch Werk en het Werken met Opstellingen een belangrijk deel uit van haar leven en werk. Na haar opleidingen bij Interakt in Tiel verdiepte ze zich in Duitsland verder in dit werk. Ze werd daarbij begeleid door Prof. Dr. Franz Ruppert, psycholoog en psycho-therapeut in München, en auteur van o.a. "Trauma, Angst & Liebe" (2012). Steeds volgt Mineke de laatste ontwikkelingen in het Systemisch Werk op de voet.
Een grote inspirator in Mineke's verdere ontwikkeling is Dr. Joe Dispenza (USA) Ze volgde zijn Progressive en Advanced Workshops & Retreats en gaat regelmatig op herhaling om kennis te nemen van zijn baanbrekend werk in de hersenwetenschappen en effecten van meditatie.

 

"Mineke durft af te wijken van geijkte paden
die geen antwoord meer geven op vragen van mensen van deze tijd.
Het lukt haar steeds goed onderscheid te maken tussen nieuwe,
opbouwende inzichten en tijdelijke hypes"

"Ik kies voor de begeleiding door Mineke Minderhoud vanwege haar grote professionaliteit,
levenservaring en integere aanpak. Typerend zijn haar warmte en vriendelijkheid gecombineerd met een benadering die recht door zee gaat en geen afleiding toelaat"

Mineke Minderhoud woont aan zee in Domburg en is Moeder van twee zonen en Oma. In alles wat ze doet, ontwikkelt en neerzet, vormen deze beide jonge mannen met hun partners en kinderen een grote inspiratiebron.

Site: Elloro